Historien om

Tee Bee & Friends

Historien om Tee Bee & Friends begynder officielt den 17. februar 1988. Men egentlig begynder historien meget tidligere, for de 3 gutter kendte allerede hinanden i teenageårene, sidst i 70'erne og først i 80'erne. Med base på Nordfyn, nærmere bestemt i byen Otterup, brugte de 3 venner al fritiden på at spille, lytte og snakke om musik. Interessen for musik og venskabet fulgte dem op gennem årene og fortsatte da de alle flyttede til Odense. Men tilbage til februar 1988. Tee Bee har sagt ja til at spille til et arrangement i.f.m. åbningen af et bofællesskab i den nye bydel, Blangstedgård i Odense, som er opført i anledning af Odenses 1000 års jubulæum. Men da arrangementet ikke lige passer til det heavyrock-band (Diary) han spiller i på daværende tidspunkt, så samler han de 2 gamle venner til formålet. Trods det, at de havde kendt hinanden i rigtig mange år og alle have spillet musik igennem årene, havde netop de 3 aldrig spillet sammen før. Kun Tee Bee og Jac'ob havde spillet sammen i det kendte Odense rockband Ravage i en periode i midt-firserne. Line up blev: Tee Bee (vokal og bas), Mr. Warblues (Vokal, guitar og mundharpe) og Jac'ob Blues (trommer).

Men nu var der en anledning til at spille sammen og i løbet af en uge blev der indøvet ca. 25 blueskopinumre. Navnet Tee Bee & Friends blev hurtigt opfundet til lejligheden og det hele var tænkt som et enkelt job for hyggens skyld. Men flere blandt publikum blev så begejstret, at de hyrede Tee Bee & Friends til nye spillejobs. Inden året var omme havde de 3 venner spillet ca. 20 meget forskellige spillejobs, både privatfester samt på Odenses officielle spillesteder, som f.eks. Hansen's værtshus, Rytmeposten, Magasinet og Badstuen. Det var også dette år, 1988 at Tee Bee & Friends var med til at indvie byens nye spillested, Rytmeposten.

Nu kom der rigtig gang i den, anlægget blev suppleret op, stilen skulle være i top og konceptet skulle være "Gennemført Blues", så der blev lavet bagtæppe,klistermærker, malet "Bluesman" kabinetter og ikke mindst, så fik bandet en Blues mobile. Der blev øvet til den store guldmedalje og belønningen kom hurtigt - masser af jobs. I 1989 spillede Tee Bee & Friends til Bluesfestival på Rytmeposten (men kan vel sige den spæde start på de nuværende succesrige Internationale BluesDage). Anmeldelsen i det daværende musiktidsskrift Jam var forrygende.

I efteråret1989 og foråret 1990 blev der spillet masser af jobs, stadig både ved privatfester samt etablerede spillesteder. Der var primært på Fyn at showet blev leveret, men også enkelte afstikkere til Jylland blev det til, bl.a. Århus Festuge i sep. 1989.

I marts 1990 spillede bandet en 2-års fødselsdagskoncert på Rytmeposten med indbudte gæstemusikere. Per Ladding gæstede på sax og Michael Rix på mundharpe. Det blev en forrygende aften med masser af stemning.

I sommeren 1990 blev bandet lagt på hylden, da trommeslager Jac'ob Blues rejste til Sverige for at bosætte sig i nogle år. Tee Bee og Mr. Warblues havde begge andre bands, som de fortsatte med.

I 1994 vendte Jac'ob Blues tilbage til Danmark og bandet genopstod straks. Det blev dog kun til 1 år sammen og et par jobs, da trommeslager Jac'ob Blues igen rejste udlandet, denne gang til England. Tee Bee og Mr. Warblues fortsatte et års tid med 2 nye medlemmer, Lars på trommer og Anders på keyboard. Stilen skriftede til det lidt mere jazzede blues. Men denne udgave af Tee Bee & Friends stopper igen efter ca. 1 år i øveren og et enkelt job.

På dette tidspunkt skriver vi oktober 1996. Herefter kommer der en lang pause, faktisk helt frem til februar 2005 hvor bandet genopstår, altså ca. 8½ år. I mellemtiden har de 3 drenge, Warblues, Jac'ob og Tee Bee spillet i andre bandsammenhænge

Fra februar 2005 og frem til d.d. har Tee Bee & Friends spillet sammen igen.

BLUES FOR YOU